Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hľadaj svojho zajačika 2024

GALÉRIA
Dátum: 26.03.2024
Autor: Adriana Majorová
Hľadaj svojho zajačika 2024

V priestoroch “KREATÍV”-u, Zariadenia sociálnych služieb v Klasove sa už po 13- krát uskutočnilo predveľkonočné podujatie “Hľadaj svojho zajačika”, organizované Odborom sociálnych vecí Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja pod záštitou predsedu NSK Ing. Branislava Becíka, PhD.

Podujatie sa konalo v prvý jarný deň 20.marca. Prijímatelia sociálnych služieb šiestich spriatelených zariadení sociálnych služieb  v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK spoločne vytvárali jarné a veľkonočné ozdôbky, pestrými jarnými farbami symbolicky pripomínali príchod jari a prebúdzania prírody. 

 

Po tvorivých dielničkach sa všetci rozpŕchli do parku zariadenia, kde hľadali ukryté zajačiky v tráve, kmeňoch stromov a v kríkoch. Úspešne našli aj dvoch preoblečených ušiačikov, ktorí im za odmenu podarovali veľkonočné čokoládové vajíčko.

 

Podujatia sa zúčastnili aj deti z miestnej materskej školy, ktoré spoločne s PSS  hľadali zajačikov. Túto vzájomnú spoluprácu s miestnymi komunitami potvrdila vo svojom príhovore aj vedúca sociálnej komisie PhDr.Anna Laurinec Šmehilová, PhD. ,ktorá poznamenala, že PSS v zariadeniach vôbec nežijú izolovane, práve naopak, sú otvorení spoločnosti a verejnosti a žijú komunitným spôsobom života.

 

V závere podujatia sa na tvárach  všetkých zúčastnených zrkadlila spokojnosť , radosť a pohoda. Želanie predsedu NSK, Ing. Branislava Becíka v úvodnom príhovore , v ktorom uviedol, že si “nič viac nepraje,mať  len spokojných  klientov a rodičov” bolo v tento deň do bodky splnené.