Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Noc divadiel

GALÉRIA
Dátum: 30.11.2023
Autor: Dušana Vaškovičová
Noc divadiel

Tento rok sme sa zúčastnili na celoslovenskom podujatí európskeho významu „NOC DIVADIEL“ s inscenáciou “Pytačky”, víťazným divadelným predstavením na prehliadke dramatickej tvorby prijímateľov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK OSKAR 2023, ktorou sme zahájili Noc divadiel v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre

Noc divadiel je európske podujatie, prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Počas Noci divadiel môže divák skúmať, objavovať, zapájať sa do diania či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať po celú noc. 

„Noc“ sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu vo viacerých slovenských mestách súčasne. Už po 14- krát otvorili slovenské divadlá  svoje priestory počas večerných a nočných hodín, aby tým demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom, novým divákom a inšpirácii zvonku.

Atmosféra počas predstavenia bola veselá a uvoľnená. Diváci sa smiali na nečakaných vtipných slovných prejavoch, predstavenie bolo pestrou kombináciou populárnej hudby a moderných tancov v ľudových krojoch. Dej bol popretkávaný hudobnými a tanečnými scénami.

Vystúpenie sme si mimoriadne užili a diváci nás odmenili neutíchajúcim potleskom.